Världens sista

VÄRLDENS SISTA FÖRESTÄLLNING

Premiär 22 november 2018


En barnförbjuden clownföreställning om döden

I Benhuset på Katarina kyrkogård kämpar en ensam figur med att förstå och acceptera sitt livsvillkor, att allt som lever ska dö. På väg mot det nära förestående och oundvikliga slutet försöker hon göra oss alla odödliga med hjälp av fördelningspolitik, att upphäva döden genom att fullständigt uppgå i nuet, iscensätta den perfekta döden och att slutligen be, förbanna och böna om lite, bara lite, mera tid.

Världens sista föreställning är ett clownens memento mori, ett undersökande av döden och dess villkor. Clownens födelse är entrén, sortin är döden. Hon lever bara tillsammans med publiken, ett kort, högkoncentrerat liv som bär de stora frågorna om liv och död. Det ger ett eget perspektiv på de existentiella frågorna, där både humor och svärta blottläggs.


Föreställningen är skapad av Karin Bergstrand, i samarbete med fyra olika konstnärer från olika discipliner som får möta clownformen. Magnus Dahlbäck är bildkonstnär, Henrik Dahl, konstnärlig ledare för Teater Tribunalen, Kajsa Englund som arbetar med fysisk komedi och slapstick och Liv Elf-Karlén är medförfattare och regissör.


Premiär 22 november kl 20.00

Fri entré, donationer mottages, bokning rekommenderas på :


dotterbolaget@benhuset.se . Har ni ej mail boka via : 0709-491350

Foto: Henrik Dahl

Dotterbolaget i samarbete med Benhusets Alkemiska teater  och  Teater Tribunalen.

Med stöd av Kulturrådet, SLL och ABF

Premiär: 22 november

Övriga speldatum:

26, 27, 28 november

6,7,8 december

14, 15, 16 , 21, 22, 23 januari,

2, 3 februari.

Alla dagar kl 20.00

Spelas i Benhuset på Katarina kyrkogård.


Tillgänglihet: Benhuset ligger på Katarina kyrkogård. Det är i ett plan, inga trappor. Ingång från kyrkogården.Från Tjärhovsgatan är det en trappa upp till kytkogården. Parkering för rörelsehindrade finns i kvarteret runt kyrkan på Högbergsgatan, Katarina Västra Kyrkgata och Tjärhovsgatan. Det finns ingen hörselslinga. Inga höga ljud eller starka dofter förekommer.

Frågor till: dotterbolaget@benhuset.se


Adress: Bergtallsvägen 2 a  125 60 Älvsjö , e- mail dotterbolaget(@)gmail.com

orgnummer 802442-8206 tfn +46 (0)763369503

All copyrights Dotterbolaget