Den Starkare

DEN STARKARE

Strindbergs klassiska drama framfört av två dedikerade clowner


Föreställningen är ej längre möjlig att boka

På julafton möts två kvinnor. De är väninnor, kollegor och rivaler. I en kamp om kärlek, arbete och frihet är en av dem den starkare, men vem? Två clowner spelar med största uppriktighet och på fullaste allvar Strindbergs drama. När något går fel eller då det händer något oväntat i publiken, lämnar clownerna dramat och ger sig hän åt det som händer just nu, för att sedan fortsätta spela Strindberg.

 

 

Föreställningen hade premiär hösten 2012 på Fri scen Stockholms stadsteater. Har även spelats  på Bl.a Teater Brunnsgatan 4 och Teater Västmanland. 

_____________________________

 

Regi: Claes Åström

Scenografi och kostym: Caroline Romare

Foto: Henrik Dahl

Skådespelare: Karin Bergstrand, Camilla Persson


RECENSIONER

Clowner är ingenting att leka med. Det oberäkneliga är en del av deras karaktär – och det dubbeltydiga. En clown gör allt för ett skratt, vilket inkluderar våld och självplågeri. En clown är inte rädd för att få blåmärken, varken på in- eller utsidan.
Den svenska varianten av det clowniska scenspråket kommer från pedagogen Mario Gonzales som fostrat såväl Morgan Alling och Per Sörberg som 123 Schtunk.
Teatergruppen Dotterbolaget och regissören Claes Åström är ännu en livskraftig gren på clownimprovisationsträdet som under elva dagar spelar Strindbergsdramat ”Den starkare” på Fri scen.

/Lars Ring


SVD 

Barometern

 


BIDRAGSGIVARE